23948sdkhjf

ABB och Chalmers fördjupar samarbete

ABB Sverige och Chalmers har skrivit under ett långsiktigt samarbetsavtal som bland annat ska öka chalmersstudenternas möjligheter till anställning.
Bakgrunden till samarbetsavtalet är att Chalmers och ABB ser allt fler gemensamma intressen. Chalmers arbetar sedan lång tid med att utbildningarna ska vara anpassade till arbetsmarknaden och ABB vill säkerställa rekryteringen av personer med rätt kompetens för framtiden.

Avtalet omfattar bland annat att ABB kommer att erbjuda Chalmersstudenter 20 examensarbeten samt 40 sommarpraktikplatser varje år.

Betydande samarbete med näringslivet
Karin Markides, VD för Chalmers, förklarar att strategiska samarbeten med näringslivet är en av grundstenarna i Chalmers utbildning och forskning och ett sätt för högskolan att bidra till industriell och ekonomisk utveckling.

- Vi på ABB är mycket stolta över att vi stärker samarbetet med Chalmers tekniska högskola. Chalmers delar vår vision om att aktivt medverka till ett hållbart samhälle samt gör stora satsningar inom innovationsområdet, säger Johan Söderström, VD för ABB Sverige, i ett pressmeddelande. Samarbetet innebär också att vi hjälps åt att skapa högskoleutbildningar som är bra både för studenterna och näringslivet.

Plattform för satsningarna
ABB och Chalmers samarbetar redan inom en rad olika forskningsområden, men det handlar oftast om enskilda projekt och insatser. Genom att ingå ett långsiktigt samarbetsavtal skapas en plattform där alla satsningarna koordineras och ges mervärden för båda parter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156