23948sdkhjf

Luvata investerar i mobila ångtvättar från Tecnovap

Investeringen förenklar svetsprocessen när rengöring med ånga ersätter både alkalisk avfettning och högtryckstvätt.
Hos Luvata i Söderköping har ångtvättar ersatt både alkalisk avfettning samt varmvattentvättar i delar av företagets produktionsprocess. Istället för att flytta hela värmeväxlare till en industritvätt kan mobila ångtvättar enkelt flyttas till den plats i Luvatas två verkstäder där svetsning och lödning sker.

Några av fördelarna är en snabbare svets- och lödprocess, kostnadsbesparingar, färre produktionsavbrott i väntan på rengöring samt miljövinster.

Viktig tidsvinst
Eric Anderson, Production Technician vid Luvata i Söderköping, menar att ångtvätten bidragit till viktiga fördelar, både jämfört med den traditionella alkaliska avfettningen och varmvattentvättningen. Framför allt understryker han tidsvinsten som är en effekt av att de kan rulla fram den mobila ångtvätten till den plats i verkstäderna där de svetsar istället för att, som tidigare, transportera värmeväxlaren till en industritvätt.

Tommie Nisula, VD på Tecnovap Scandinavia AB, säger i ett pressmeddelande att han är övertygad om att ångtvättarna är ett bra alternativ för många tillverkningsindustrier där det krävs noggrann rengöring under olika produktionsprocesser.

- Vi märker av ett snabbt växande intresse för vår teknik från bland annat tillverkningsindustrin. Jag tror att det dels är en följd av att kunskapen om ångtvättningens fördelar sprider sig, men också därför att vi har ångtvättar som är utvecklade specifikt för industrins krav och därför klarar tuffa industrimiljöer. Även om det som hos Luvata ofta bara går åt ett par liter vatten vid en rengöring har industriångtvättarna en vattentank som rymmer tjugo liter, och möjlighet finns också till fast vattenanslutning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109