23948sdkhjf

Alumeco halverar leveranstid

Det marknadsunika logistikkonceptet halverar leveranstiden av aluminium till Alumecos svenska kunder
Alumeco Sverige AB har nyligen tagit ett nytt logistikkoncept i fullskalig drift. Det är genom att distribuera merparten av alla aluminiumorder direkt från Alumecos koncernlager i Odense som det blivit möjligt att halvera distributionstiden till mer än 90 procent av de svenska kunderna. Dessa får nu sina beställningar dagen efter att man lagt en order.

Robert Carlsson, Key Account Manager på Alumeco Sverige AB, förklarar i ett pressmeddelande att det förenklade och effektiviserade distributionsflödet innebär stor tidsvinst till oförändrade fraktkostnader. En annan viktig effekt av den kortade leveranstiden är att den hjälper många av Alumecos kunder att effektivisera produktionen.

Förutom en kraftigt förkortad distributionstid pekar Robert Carlsson på ytterligare kundfördelar:

- Våra kunder har nu direkt tillgång till Skandinaviens bredaste sortiment då det i vårt koncernlager finns 3 500 standardartiklar och 10 000 ton lagerlagt material. Detta innebär fler valmöjligheter och bredden på sortimentet gör också att våra kunders inköpsprocesser förenklas eftersom vi täcker upp ett mycket brett materialbehov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127