23948sdkhjf

International Truck of the Year 2014 tilldelas Volvo FH

En jury bestående av ledande branschjournalister som representerar 25 tidningar över hela Europa har utsett nya Volvo FH till International Truck of the Year 2014.
Utmärkelsen togs emot av Volvo Lastvagnars chef Claes Nilsson vid en ceremoni på mässan Comtrans i Moskva. Gianenrico Griffini, ordförande i Truck of the Year, sammanfattade juryns motivering så här:

”Volvo Lastvagnar har tagit fram en helt ny tung lastbil som med sin innovativa hyttdesign, högteknologiska drivlinor och avancerade servicelösningar, sätter en ny standard inom fordonsindustrin”.

Ledande i premiumsegmentet
Detta är tredje gången som Volvo FH väljs till International Truck of the Year. Även 1994 och 2000 gick utmärkelsen till Volvo FH.

- Vi är hedrade och glada. När vi introducerade nya FH i september 2012 hävdade vi att den tänjer gränserna för vad en lastbil i premiumsegmentet kan erbjuda. International Truck of the Year bekräftar att Volvo FH lever upp till detta löfte, säger Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnar i ett pressmeddelande.

Tillverkad med fokus på förare och lönsamhet
Nya Volvo FH är en lastbil som byggts med föraren i centrum och med fokus på att förbättra åkeriets lönsamhet. Den innehåller viktiga innovationer inom alla centrala områden; bränsleekonomi, ergonomi, köregenskaper, aktiv och passiv säkerhet samt funktioner som gör förarens arbete mer effektivt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.067