23948sdkhjf

Ovako i nytt avtal med Green Cargo

Företagen fortsätter samarbete med Smeboxpendeln.
Green Cargo har med Smeboxpendeln, tåget som rullar mellan Ovakos bruk i Smedjebacken och Boxholm, levererat enligt mycket hög kvalitet och flexibilitet. Detta ligger till grund för att Ovako nu valt att förlänga samarbetet med Green Cargo och skriva ett nytt 3-årsavtal värt ca 80 miljoner kronor.

– Vi är glada att Ovako ger oss fortsatt förtroende. Vi gick in i den här omförhandlingen med attityden att bra kan bli bättre. Ovako vet att de får ett effektivt upplägg där vi har möjlighet att vara flexibla och öka volymerna om det skulle behövas. Vi tänker fortsätta utveckla tåglösningen tillsammans med Ovako, säger Richard Kirchner, försäljningschef på Green Cargo, i ett pressmeddelande.

Minskade utsläpp
Smeboxpendeln rullar mellan Ovakos bruk i Smedjebacken och Boxholm med stålämnen i ena riktningen och skrot i andra. Green Cargo har med Smeboxpendeln haft en punktlighet på 93 procent med maximalt 5-minuters avvikelse från tidtabellen, vilket är mycket högt i jämförelse med alla typer av godstransporter. I och med tåglösningen minskar Ovako utsläppen av koldioxid med över 6 000 ton årligen jämfört med en renodlad lastbilslösning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078