23948sdkhjf

Tillbaka till familjen: Stor underleverantör såld

En av Danmarks största underleverantörer vinkar farväl till svensk kapitalfond för att återvända till tidigare ägarfamilj.

Efter många år med kapitalfonder som majoritetsägare har KP Group Holding ApS i Spjald, som förutom KP Components i Danmark även har produktion i Uddevalla i Sverige samt Easley, South Carolina i USA, sålts tillbaka till den tidigare ägarfamiljen Krogh Pedersen och ett konsortium bestående av bland annat Systematic Holding ApS, E. Bang Lauridsen Holding och Licuno. Det skriver Metal Supplys danska systertidning.

Det meddelas i ett pressmeddelande.

Företaget har sedan 2014 ägts av den svenska kapitalfonden Segulah AB, och under denna period vuxit avsevärt. Den svenska fonden läggs ner sommaren 2024, vilket har gjort ett ägarbyte nödvändigt.

Den nya ägarkretsen kommer att fortsätta investeringar i utveckling, teknologi, automatisering och medarbetare, enligt pressmeddelandet.

Företaget är en av Danmarks största underleverantörer inom spåntagande bearbetning. Fabriken betraktas som marknadsledande inom CNC-bearbetning av komplexa komponenter till exempelvis hydraulik-, transport- och marinindustrin.

– KP Group är med sina fabriker i Danmark, Sverige och USA ett fantastiskt företag med stor kunskap och många skickliga medarbetare. Jag ser fram emot – tillsammans med ledningen och den nya ägarkretsen – att få företaget tillbaka på den positiva resa vi tidigare har varit på. Dessutom att säkerställa investeringar i både teknologi och automatisering, vilket gör oss ännu mer konkurrenskraftiga till glädje för våra kunder och medarbetare, säger Martin Krogh Pedersen, som blir företagets styrelseordförande.

–Min far startade företaget här i Spjald för 55 år sedan i år. Jag är säker på att både historien och det faktum att vi säkrar en långsiktig horisont är betydelsefullt för kunder och medarbetare. Utvecklingen i det senaste bokslutet för 2023 har inte varit tillfredsställande, och jag är därför glad över att vi nu med ägarbytet och en ny stark ledning på plats kan återskapa lugn kring den ägarmässiga och affärsmässiga framtiden, fortsätter Martin Krogh Pedersen.

– KP Group är ett högspecialiserat teknologiföretag som det inte finns många av i världen. Det är därför en stor glädje att den nya ägarkretsen vill satsa på både företaget och dess många skickliga medarbetare på lång sikt. Jag är både glad och stolt över att leda den spännande utveckling vi ska genomgå under de kommande åren, säger VD Carsten Wengel.

See KPIs and other articles about:
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078