23948sdkhjf

Stor underleverantör stänger – kan varken säljas eller fortsätta

Danska Jensen Metal i Hasselager upphör med verksamheten. Det uppger underleverantören i ett pressmeddelande.

– Beslutet är tungt, men väl genomtänkt, och kommer efter ett grundligt och långsiktigt sökande efter kommersiellt hållbara vägar framåt. Det är ägarnas bedömning att bolaget varken kan säljas till ett vettigt pris och inte heller kan fortsätta i sin nuvarande form, skriver Jensen Metal.

Företagets systerbolag LSEZ Jensen Metal SIA i Lettland fortsätter att verka oförändrat.

Verksamheten i Hasselager kommer att stoppas löpande fram till hösten 2024, samtidigt som pågående beställningar kommer att slutföras på överenskomna villkor och nya beställningar kommer in i den mån det fortfarande finns kapacitet för det.

– När verksamheten avvecklas på det här sättet är det med viljan att svara på allas behov och att säkerställa en korrekt handläggning för kunder, anställda, leverantörer och våra affärsrelationer i övrigt. Med nedläggningen av verksamheten säger vi inte bara adjö till alla affärsrelationer som gjort arbetslivet rikt, skriver Jensen Metal.

– Tyvärr kommer vi också att ta farväl av ett effektivt, kompetent och högspecialiserat team av medarbetare fram till hösten. Vi är säkra på att de är attraktiva för våra kollegor i branschen och vi är särskilt måna om att våra nio duktiga lärlingar kan fortsätta sina utbildningar i andra företag. Därför är vi väldigt glada att höra från alla som behöver eller nätverkar för att skicka både våra specialister och våra lärlingar på bra, fortsätter det.

När Jensen Metal i Hasselager upphör med sin verksamhet i Danmark är det slutet på 45 år av århusiansk industrihistoria, som småsmeden Jens Jensen startade 1979, då han grundade JJ Stål, som först tillverkade och monterade delar och maskiner till glassen. industri och senare byggde och spred kompetensen till livsmedelsindustrin i stort.

2022/2023 gick Jensen Metal ut med en bruttovinst på 35,8 miljoner DKK. DKK och en förlust före skatt på 49 644 DKK Enligt redovisningen hade företaget 63 anställda.

See KPIs and other articles about:
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079