23948sdkhjf

Grundfos levererar pumpar till arenor

Friends Arena och Tele 2 Arena får Grundfos pumplösningar.
Friends Arena i Solna och Tele2 Arena intill Globen, har köpt Grundfos pumplösningar. Solnaarenan tar 50 000 sittande åskådare under sportevenemang och 65 000 platser vid konsertarrangemang, vilket ställer krav på att vatten och avlopp, värme och kyla fungerar som det ska.

– Att som totalleverantör få chansen att leverera pumplösningar från Grundfos till Sveriges nya nationalarena är självklart jättekul. Samarbetet med installatören Installationsbolaget har fungerat suveränt och tillsammans har vi sett till att alla av slutkunden Arenaprojekts1 krav har uppfyllts, säger Bengt Edmark, projektledare på Grundfos, om leveransen till Friends Arena, i ett pressmeddelande.

För Tele2 Arena, som byggs i anslutning till Globen, var behoven likartade och även här kunde Grundfos tillsammans med installatörsfirman Sandbäckens Rör möta de speciella krav som ett bygge av denna dignitet medför.

Flerårig erfarenhet
Grundfos har en lång tradition av att leverera pumplösningar till stora sportarenor runt om i världen. Allt från vattenförsörjning, värme och kyla till tryckstegring, brandskydd, avlopp och dosering av högsta kvalitet har installerats och driftsatts i så väl olympiska byggnader som nationalarenor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.392