23948sdkhjf

Guld, koppar och silver – mot nya höjder?

Metallerna kan vara på väg mot nya prisrekord.

Priset på guld, koppar och silver har nått rekordhöjder men de kan komma att stiga ännu högre upp, skriver CNBC. Enligt artikeln förväntar sig analytiker att priserna kommer att stärkas under de kommande 12 månaderna.

"Medan geopolitiska risker fortsatte att stärka efterfrågan på säkra tillgångar, har en imponerande ökning i Kinas guldbehov under första kvartalet 2024 i hög grad drivit prisuppgången," skriver ANZ strateger.

UBS (schweiziska investeringsbanken) höjde förra veckan sina prognoser för guld till 2 500 dollar i slutet av september och 2 600 dollar vid årets slut. Även silver, som har används till mycket inom industrin, förväntas gå upp.

– Vi tror att silver faktiskt är den bäst placerade ädelmetallen för att verkligen dra nytta av högre guldpriser. Det finns en mycket stark korrelation där, säger UBS strateger Joni Teves.

Förväntad produktionsminskning av koppar i kombination med stark efterfrågan är en av anledningarna till att strateger på City förväntas sig att kopparpriserna fortsätta uppåt. 

"Vi tror fortfarande starkt på att koppar är på väg mot $12 000/ton, och $15 000/ton i vårt optimistiska scenario över de kommande 12-18 månaderna" skriver Citi-strateger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.835