23948sdkhjf

Green Cargo slutar transportera åt Kubal – rysskopplingen tros ligga bakom

Green Cargo har med kort varsel upphört med sina transporter åt ryskägda Kubal.

Statliga Green Cargo som har en lång historik av samarbete med Kubal har med några veckors varsel brutet samarbetet och upphört med sina transporter till aluminiumproducenten, det rapporterar Sundsvalls tidning. Anledningen enligt de anställda på smältverket är kopplingen till Ryssland, men det är inget de båda paterna vill kommentera.

Kubal uppger till Metal Supply att bolaget inte vill kommentera enskilda leverantörers orsaker till varför leveranser har upphört. Man uppger också att det avslutade samarbetet påverkar bolaget väldigt begränsat då andra samarbetspartners är inkopplade.

Green Cargo vill liksom Kubal inte kommentera situationen och hänvisar till att företaget av princip inte kommenterar varken kundrelationer eller avtal.

Enligt ett inslag i SVT bojkottas Kubal av samtliga svenska aluminiumkunder. Metal Supply har tidigare skrivit om hur Centerpartiet tidigare i våras kom med ett utspel att den ryskägda fabriken som ägs av oligarken Oleg Deripaska, med nära kopplingar till Putin, borde förstatligas.

  Artikeln kan komma att uppdateras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.406