23948sdkhjf

Outokumpu certifieras med "ResponsibleSteel"

Certifieringsstandard ska driva hållbarhetsarbetet framåt.

Outokumpus alla sju produktionsanläggningar i Europa har certifierats med ResponsibleSteel, en standard som innefattar till exempel påverkan på klimat, biologiskt mångfald, mänskliga rättigheter, ansvarsfulla inköp och vattenförvaltning.

– ResponsibleSteel tar upp miljö-, samhälls- och bolagsstyrningsfrågor och driver företags hållbarhetsarbete framåt inom alla dessa områden. Vi är extremt stolta över att få certifikatet som den första aktören i Norden, vilket gör det möjligt för oss att skapa värde för våra kunder genom att stödja dem i att välja hållbart producerat rostfritt stål med tredjepartsvalidering, säger Heidi Peltonen, Vice President, Sustainability på Outokumpu, i ett pressmeddelande.

Outokumpu har varit medlem i initiativet ResponsibleSteel sedan 2019 och verktyget ska hjälpa till att driva bolaget mot bland annat målet att minska utsläppen från alla tre scope med 42 procent till 2030 jämfört med 2016. 

– Nästa steg blir certifiering på framstegsnivå och vi ser fram emot att samarbeta med Outokumpu när vi utvecklar framstegsnivåer för koldioxidminskning specifikt för anläggningar för rostfritt stål, för att göra det möjligt för dem att arbeta mot nästa steg: certifierat stål, säger Annie Heaton, CEO på ResponsibleSteel i en kommentar.

Här går det att läsa dokumentationen från certifieringen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078