23948sdkhjf

Jernkontoret positiva till regeringens teknikinitiativ

Vinnova ska i dialog med näringslivet identifiera strategiska tekniker inför framtiden.

Regeringen har gett Vinnova, den statliga myndigheten för innovationer, uppdraget att identifiera strategiskt viktiga tekniker för Sverige.

Vinnova ska identifiera områden "att kraftsamla kring" för att långsiktigt säkra investeringar, bland annat genom att samarbeta med näringslivet.

– Sverige är och har länge varit en framstående forsknings- och tekniknation, men för att hänga med i dagens snabba teknikutveckling behöver vi göra strategiska vägval. Det är avgörande för att vi även framöver ska kunna var ett ingenjörsland och en stark tekniknation, säger utbildningsminister Mats Persson i ett pressmeddelande.

Den 31 oktober ska Vinnova redovisa ett kunskapsunderlag för regeringen som föreslår framtida insatser som "stärker Sveriges konkurrenskraft och näringslivets investeringar i forskning och utveckling."

– Det är mycket positivt att regeringen ser vikten av långsiktighet och riktning i det arbetet. Stålindustrin är ett bra exempel på detta, där utvecklingen av avancerade specialstål och nya produktionstekniker har gjort de svenska företagen globalt konkurrenskraftiga, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079