23948sdkhjf

Kitamura HX400 iG ökar effektiviteten hos Andrénverken

I sin ständiga strävan efter att leverera toppmodern maskinteknik har Edströms än en gång visat sin expertis genom ett framgångsrikt samarbete, denna gång tillsammans med Andrénverken i Smålandsstenar.

Kitamura är ett japanskt familjeföretag som ligger i framkant med sina innovativa och välbyggda maskiner. I dagens krävande industriella miljö är behovet av precision, effektivitet och snabbhet avgörande, och Kitamura levererar på samtliga punkter. Som återförsäljare av Kitamura har Edströms sett många nöjda kunder sedan deras första Kitamura-försäljning 2014, och Andrénverken i Smålandsstenar är inget undantag.

Filip Magnusson på Edströms berättar om det senaste samarbetet med Andrénverken, där den avancerade Kitamura-maskinen HX400 iG passade perfekt för kundens önskemål och kravbild.
– Maskinen är en horisontell fleroperationsmaskin och palettmaskin. Det unika med den är förmågan att bearbeta ett arbetsstycke samtidigt som nästa förbereds, vilket tar bort onödiga väntetider och ökar effektiviteten avsevärt, förklara Filip.

Affären gick snabbt, enkelt och smidigt 

Andrénverken, som specialiserar sig på plåtbearbetning, svetsning och montering, såg Kitamura-maskinen som en möjlighet att öka sin produktionskapacitet. Christer Haraldsson, VD för företaget, delar sina tankar om det senaste samarbetet med Edströms.
– Vi har jobbat länge med Edströms och tycker att de är en stabil och kunnig partner med många tillförlitliga varumärken. Edströms hade en maskin med alla egenskaper vi eftersökte, och eftersom den även var tillgänglig i lager gick affären väldigt snabbt, enkelt och smidigt, menar Christer.

Från det första samtalet i slutet av januari tog det bara några veckor innan maskinen var levererad. Maskininvesteringen kompletterades med olika tillbehör från Edströms Verktyg, vilket säkerställde en komplett och anpassad lösning för Andrénverken. Filip betonar det långsiktiga samarbetet med Andrénverken och deras gemensamma strävan efter ständig utveckling.
– Vi är stolta över att ha haft Andrénverken som en värdefull partner under många år. Det är alltid inspirerande att arbeta med ett företag som ständigt strävar efter förbättring och vågar utforska nya möjligheter, säger Filip. 

Edströms erbjuder kundanpassade utbildningar 

Christer bekräftar den positiva upplevelsen av samarbetet och menar att Edströms alltid levererat högkvalitativa maskiner och funnits där som bollplank.

– Edströms hjälper oss med allt från stöd i utveckling till programmering och val av verktyg. Det är också en stor fördel att de endast sitter en timme från oss vilket gör det enkelt för oss att skicka någon på utbildning om det skulle behövas till exempel, menar Christer.

Edströms jobbar hårt med att erbjuda grundutbildningar, kompetensutveckling, programmering och övriga tjänster kring maskinbearbetning. Utbildningar pågår varje vecka hos Edströms, och det är även möjligt att arrangera kundanpassade utbildningar på plats ute hos kund om det önskas. 

– Våra utbildningar bidrar till att våra kunder, som Andrénverken, får den kompetens och det stöd de behöver för att maximera användningen av sina maskiner och optimera sin produktion, berättar Filip.

På Edströms ser man alltid fram emot nya och spännande samarbeten.

– Vi är alltid redo att stödja våra partners i deras framtida projekt och möta nya utmaningar tillsammans. Andrénverken är alltid positiva och trevliga att jobba med så vi hoppas att vi kan möta deras behov även i kommande projekt och investeringar, säger Filip.

Vi tackar Andrénverken för förtroendet och önskar lycka till framöver

Vill du läsa mer om Kitamura? Klicka här.   

Klicka här för att kontakta oss på Edströms för mer information. 

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047