23948sdkhjf

Uppdaterad: Misstänkt förskingring skakar facket på Ovako – polisutredning pågår

700 000 kronor saknades plötsligt i sjukfondstiftelsens kassa och strax därefter fick en person lämna sina förtroendeuppdrag. Fackordföranden: "Man blir ju besviken."

I slutet av december 2023 upptäckte kassören i IF Metalls lokala klubb på Ovako i Hällefors att 700 000 kronor saknades i sjukvårdsstiftelsen kassa. Misstankar höjdes och strax därefter fick en person lämna sina förtroendeuppdrag med omedelbar verkan.

– Sedan polisanmälde vi incidenten i januari och nu pågår det en utredning. Men hur långt den har kommit, det vet jag inte, säger Juha Marttila, ordförande för metallklubben.

Den misstänkta stölden kommer inte att påverka de medlemmar som vill söka bidrag ur fonden framöver, menar Juha Marttila. 

Men han medger att incidenten har upprört. 

 – Man blir ju besviken, det blir man.

Det är oklart huruvida personen arbetar kvar på företaget. Ovako vill inte uttala sig i frågan och hänvisar till intern sekretess.

– Vi förstår allvaret i de frågor du ställer, men som bolagspolicy uttalar vi oss inte om våra medarbetare i media. Vi har inga ytterligare kommentarer i dagsläget, säger kommunikationschef Saiva Zalkalns.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078