23948sdkhjf

”Resan mot grönt stål” – Hallå där Klas Nilsson!

Den 18 april arrangerar vi i samarbete med Svenska Järn och Återvinningsindustrierna konferensen Recyclingdagen med tema metall- och skrotåtervinning i Stockholm. Där är en av talarna Klas Nilsson, från H2Green Steel.

Vad kommer du att presentera på Recyclingdagen?

Jag kommer berätta om H2 Green Steels resa mot grönt stål och vår strategi kopplat till hållbarhet, cirkulära flöden, spårbarhet och nya affärsmodeller drivet av digitalisering.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Att bygga en stor industriell verksamhet parallellt med att vi utvecklar och skalar upp en värdedriven organisationen i en sällan skådad takt. Vi ser dock som ett relativt nytt företag många möjligheter att hitta vägar som tillför värde både på det lokala, regionala, nationella och globala planet med hållbarhet i grunden.

Hur vill ni bidra till en ökad cirkularitet för metaller och kritiska råvaror?

Vår ambition är att bygga en cirkulär anläggning där vi tar vara på biprodukterna av produktionen, inklusive de stora mängder restvärme som skapas. Vi investerar även betydande summor för att kunna återanvända allt vårt vatten. Gällande metaller och råvaror vill vi skapa cirkulära materialflöden med minimerat avtryck där vi designar processer som säkerställer maximalt värdeutnyttjande av metaller och övriga råvaror.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Att lyssna på de andra intressanta presentationerna samt nätverkande under Recyclingdagen.

Tack Klas Nilsson!

Mer info om konferensen, det kompletta programmet och anmälan hittar du på den här länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078