23948sdkhjf

Ascom Wireless Solutions tecknar avtal med Vattenfall

Avtalet avser ett mobilt kommunikationssystem till den storskaliga kraftverksanläggningen Schwarze Pumpe i Brandenburg.
Vattenfall har beslutat att utrusta ytterligare ett storskaligt kraftverk i Brandenburg, Tyskland, med ett mobilt kommunikationssystem från Ascom. Systemet, Ascom d81, ska höja den personliga säkerheten och arbetarskyddet i anläggningen.

- Vi har arbetat med Vattenfall sedan 1992 och vi har genomfört flera olika systemmigrationer. Tack vare den öppna arkitekturen och skalbarheten kan vårt system bäddas in sömlöst i kolkraftverkets egen infrastruktur. Med den här ordern befäster Ascom ytterligare sin position som leverantör av kommunikationssystem för anläggningar i energisektorn, säger Claes Ödman, VD för Ascom Wireless Solutions, i ett pressmeddelande.

Ascom d81 ökar den personliga säkerheten
Ascom d81 har ett personligt personalarmsystem, som innebär att användaren direkt kan aktivera ett larm via handenheten vid en nödsituation. Signalen skickas via radio till kontrollstationen som kan hitta handenhetens position, så att en person i fara kan lokaliseras snabbt. Om en anställd inte kan aktivera larmet själv, aktiveras larmet via enhetens man down-funktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109