23948sdkhjf

Kapade email och blåste Sandvik

Sandvik lurades av en ökänd hyresvärd som använde sig av falska fakturor för att lägga vantarna på 717 000 konor.

En hyresvärd, ökänd från andra kriminella sammanhang, döms för grov penningtvätt i ett bedrägeri mot Sandvik, skriver hemhyra.se.

Genom att kapa en emailkonversation mellan Sandvik och ett sydkoreansk företag som köpt stål av Sandvik, kunde affärskvinnan med hjälp av falska fakturor och kontouppgifter tillskansa sig 717 000 kronor. Pengar som skulle ha hamnat på Sandviks konto.

Kvinnan nekar till anklagelserna och säger att pengarna kommer från en sydkoreansk affärsman men under rättegången bevisades det att stålpengarna satts in på kvinnans företagskonto och sedan förts vidare till andra bolagskonton.

I tingsrätten dömdes kvinnan endast till att betala tillbaka pengarna men hovrätten gör en hårdare bedömning och dömer henne för grovt penningtvättbrott. Därtill ska hon också betala skadestånd på 322 000 kronor till det sydkoreanska bolaget, skriver Hem & Hyra.

Kvinnan har tidigare varit inblandad i minst 69 bolag varav flera har försatts i konkurs. Hon dyker också upp i en rad andra härvor, som handlar om att lura bostadslösa på pengar och är sedan i mars också åtalad av Ekobrottsmyndigheten för bland annat grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.066