23948sdkhjf

Efter 13 år lämnar han som vd för SSAB

Efter 26 år i företaget och 13 år som vd och koncernchef har Martin Lindqvist beslutat sig för att lämna SSAB.

Martin Lindqvist har varit anställd på SSAB sedan 1998 och sedan 2011 har han varit företagets vd och koncernchef. Martin Lindqvists fru var från Borlänge och därför sökte de sig dit. Han fick jobb på specialstålstillverkaren SSAB men hade ingen tanke på hur länge han skulle vara kvar eller att han skulle bli vd och koncernchef.

När vi tidigare genomförde en intervju med honom kommenterade han det så här:

– Jag tänkte aldrig så långt då, men jag kände ju väldigt fort när jag kom in på SSAB att det är ett fantastiskt företag med hårt arbetande duktiga människor och att jag trivdes väldigt bra.

Under hans ledning har SSAB genomfört förvärvet av finska Rautaruukki. 2016 inleddes arbetet för att ställa om stålindustrin till fossilfri produktion genom Hybrit, ett joint venture mellan SSAB, LKAB och Vattenfall. SSAB har därefter fattat ett inriktningsbeslut om att ställa om hela det nordiska produktionssystemet till fossilfri produktion. Förra året påbörjades omställningen av Oxelösund och så sent som nyligen fattades ett beslut om att ställa om verksamheten i Luleå.

– Jag är oerhört glad över att ha haft förmånen att få vara med om denna fantastiska resa tillsammans med många stolta och skickliga medarbetare på SSAB. Vid någon tidpunkt måste man kliva av och för mig är den tidpunkten nu. Jag kommer framöver att ägna mig mer åt styrelseuppdrag och rådgivande roller, säger Martin Lindqvist i en kommentar.

Han kommer att stanna kvar som vd tills en ersättare är utsedd, rekryteringsprocessen kommer att inledas omedelbart.

I intervjun med oss berättade han även vad han var mest stolt över.

– Det jag är mest stolt över är att vi har byggt en helt annan säkerhetskultur i bolaget som vi inte var i närheten av när jag började och att vi har mycket färre antal olyckor. Förr var alla förskräckta när det inträffade allvarliga olyckor, men det tillhörde att man skadade sig med jämna mellanrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078