23948sdkhjf

"Världens lägsta utsläpp för anodgrafitlösningar"

Vianode, ett företag specialiserat på batterimaterial, uppger att man har satt en ny världsledande standard för lågkolhaltiga anodgrafitmaterial. Tekniken ska nu skalas upp och produceras i industriell skala i Norge.

Företaget Vianode skriver i ett utskick att de har satt en ny standard som gör deras teknik till världsledande när det gäller låg klimatpåverkan. Till grund för påståendet ligger företagets egen data, en nyligen utförd livscykelbedömning (LCA) och en bedömning av Benchmark Mineral Intelligens.

Enligt LCA-resultaten genererar Vianodes process endast 1,9 kilo CO2-ekvivalenter per kilo producerad grafit, en minskning på över 90 procent jämfört med konventionell fossilbaserad produktion.

– Vi kommer att erbjuda en unik kombination av högsta materialkvalitet tillsammans med världens lägsta utsläpp för anodgrafitlösningar. Dessutom siktar vi på att möjliggöra robusta lokala värdekedjor genom att etablera industriell produktion i Nordamerika och Europa," säger Burkhard Straube, VD för Vianode, i ett pressmeddelande.

Vianode producerar i dagsläget anodgrafitlösningar vid deras industriella pilotanläggning i Kristiansand, Norge sedan 2021. Planen är att öppna  en fullskalig produktionsanläggning på Herøya, Norge, under andra halvan av 2024, där företaget förväntar sig kunna producera anodgrafitlösningar för att driva 3 miljoner elfordon årligen över Europa och Nordamerika fram till 2030.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062