23948sdkhjf

Stålleverantören förvärvar SM Stål: Målet - störst i Danmark

Nu står det klart att Areco förvärvar danska SM Stål med målsättningen att bli största aktören i Danmark inom projektförsäljning: "En milstolpe".

Strategin är tydlig och inget Areco sticker under stol med: Genom att ta över danska SM Stål vill Areco bli grannlandets största aktör inom projektförsäljning, skriver företaget i ett pressmeddelande.

"Genom förvärvet av SM Stål, ett företag med många års erfarenhet och hög kompetens inom leverans av byggplåtsprodukter till den danska marknaden, tar Areco ett stort steg mot sitt mål inom segmentet. SM Ståls erfarenhet kommer att bli en betydande tillgång för Areco i dess strävan att expandera och förse den danska byggindustrin med ett starkt sortiment av högprofiler och sandwichpaneler."

Planen är att Arecos fabriker i Malmö och Örkelljunga ska leverera produkter till den danska marknaden och samtidigt tillhandahålla teknisk expertis genom sina konstruktionsavdelningar.

– Det här förvärvet är en milstolpe för både Areco och SM Stål. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda en enastående kombination av produkter och expertis, vilket positionerar oss som den ledande leverantören till Danmarks byggsektor, säger Peter Areskog i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094