23948sdkhjf

Fortsatt ökad försäljning av verktyg inom industrin

Under andra kvartalet fortsätter försäljningen av verktyg inom den svenska industrin att öka, enligt SVMF:s kvartalsindex.
SVMF konstaterar genom sitt kvartalsvisa index att den svenska industrin fortsätter att öka inköp av verktyg, vilket innebär att maskinerna i industrin fortsatt ökar produktionen. Värdetillväxten inom verktyg och tillbehör har gått upp några enstaka procent under 2013.

Nedåt för maskininvesteringar
Maskininvesteringarna är 25 % ner för 2013, men affärerna kommer stötvis och korta jämförelsetal är svåra att värdera i korta tidscykler.

Komplexa maskiner efterfrågade
Under de senaste åren syns en tydlig trend att man investerar i komplexa maskiner som kan användas inom flera moment. Det innebär att det framförallt är maskiner som har ett värde över 2 000 000 kronor som har vuxit under de senaste åren.

SVMF är branschorganisationen för importörer och leverantörer av verktygsmaskiner/ plåtbearbetningsmaskiner, verktyg och tillbehör, test och mätverktyg och automation/robot i Sverige. Företaget har idag drygt 60 medlemsföretag som tillsammans svarar för närmare 90 procent av marknaden i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14