23948sdkhjf

Nexans tecknar kontrakt med OneSubsea

Avtalet omfattar leverans av kraft- och umbilicalkabel till oljefält i Mexikanska golfen.
Kabelexperten Nexans har tecknat ett kontrakt med OneSubsea för att konstruera, tillverka och leverera en integrerad kraft- och umbilicallösning med termineringsutrustning. Ordern ska levereras till Exxon Mobils utbyggnad av oljefältet Julia och ska installeras på över 2000 meters djup i Mexikanska golfen.

Kostnadseffektiv lösning
– Detta viktiga kontrakt med OneSubsea är en fortsättning på den positiva trenden för kraft-umbilicaler på djupvatten i Mexikanska golfen, säger Krister Granlie, Vice President Hybrid Underwater Cables på Nexans Norway, i ett pressmeddelande. Vi har märkt att allt fler operatörer börjar inse att kraft-umbilicalen, trots sin komplexa konstruktion, är en mer elegant och kostnadseffektiv lösning än att transportera och installera separata kablar och umbilicaler.

Nexans har varit en pionjär när det gäller utveckling av kraft-umbilicaler, som förenar kraftkablar och umbilicaler i ett och samma tvärsnitt, för att förse djupvattensprojekt med högspänningskraft. I Julia-projektet ska kraft-umbilicalen användas för att driva OneSubseas pumpar på havsbotten.

Produktionsstarten är planerad till 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109