23948sdkhjf

Försämrat resultat för Green Cargo

Logistikföretaget Green Cargo visar ett försämrat resultat under första halvåret 2013.
Green Cargos delårsrapport visar att koncernens nettoomsättning uppgick till 2 063 MSEK (2 424) och att transportvolymerna var 14 procent lägre än första halvåret 2012.

Den svåra lågkonjunkturen för många av Green Cargos kunder tynger Green Cargos resultat. Resultatförsämringen härrör främst från det första kvartalet, då effektiviseringar och en arbetstidsförkortning under perioden februari – maj medfört en påtaglig kostnadskontroll under andra kvartalet.

– Vi har bromsat upp resultatförsämringen men det räcker inte. Därför ser vi över hela vår verksamhet för att kunna bli ett starkt och modernt transportföretag som tjänar pengar genom konjunktursvängningarna. Vi ska vara en trygg partner för det transportberoende näringslivet även i framtiden, säger Green Cargos VD Jan Kilström, i ett pressmeddelande.

Green Cargos erbjudande på marknaden är konkurrenskraftigt och under det första halvåret tecknades nya eller förnyade transportavtal till ett värde av 400 MSEK. Det är nedgången i transportvolymer hos befintliga kunder som är den främsta orsaken till det pressade resultatet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094