23948sdkhjf

Sandvik bakom nytt kopparbaserat metallpulver för industrin

Nu lanserar Sandvik ett kopparbaserat metallpulver som passar in i en rad olika industrier, däribland rymd- och flygindustrin. Detta tack vare pulvrets mekaniska hållfasthet vid höga temperaturer, samt höga elektriska- och termiska ledningsförmåga.

Det kopparbaserade pulvret, Osprey C18150, innehåller små mängder krom och zirkonium för att väga upp för koppars höga ledningsförmåga och värmeavledningsförmåga med höga hållfasthetsnivåer.

Legeringen har utvecklats som fint pulver för Metal Injection Mouling, MIM och Binder Jetting, BJ, och som lite grövre pulver för Laser Powder Bed Fusion, L-PBF, och Direct Energy Deposition, DED.

– Vår metallpulverportfölj fortsätter att växa, och vi är mycket glada över vårt senaste tillskott. Med vårt breda utbud av Osprey C18150-pulver, med skräddarsydda egenskaper och partikelstorleksfördelningar, kan tillverkare från en mängd olika industrier njuta av de många fördelarna som detta material har att erbjuda, kommenterar Dr Eleonora Bettini, kundapplikationsspecialist för metallpulver på Sandvik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079