23948sdkhjf

Klart: Hon blir "Årets Fe"

Nu står det klart att Lotta Jakobsson, Director of Luleå Transformation SSAB, tilldelas titeln "Årets Fe". 

Utmärkelsen går till en kvinna som gjort särskilda insatser i eller för gruv- och stålindustrin. I år delas "Årets Fe" ut för tredje gången.

– Det känns fantastiskt roligt att bli Årets Fe. Det är såklart hedrande för mig personligen men också ett bevis på hur viktig SSAB:s fossilfria omställning är. Vår bransch genomgår en stor förändring som lockar nya talanger och kompetenser, varav många är kvinnor som vill bidra till en bättre värld. Det känns otroligt givande att få vara med och leda den utvecklingen och visa hur många möjligheter det finns för kvinnor i den här branschen, säger Lotta Jakobsson, Årets Fe 2024, i en kommentar.

Hon fortsätter:

– Omställningen i Luleå är det viktigaste projekt jag någonsin kommer att arbeta med. Vi ställer om ett gammalt industribolag och tar itu med grundorsaken till koldioxidutsläppen från ståltillverkningen. Med hela SSAB:s omställning kan vi kapa 10 procent av Sveriges koldioxidutsläpp – det är att göra skillnad på riktigt.

Juryns motivering:

”Med en gedigen erfarenhet leder Årets Fe 2024 en av Sveriges tyngsta branscher mot en ljusare och grönare framtid. Det innebär ett gigantiskt pussel av banbrytande teknikförändringar i ett komplext projekt som ställer höga krav på tekniskt kunnande och inspirerande ledarskap. Årets Fe 2024 ställs ständigt inför helt nya frågeställningar och hinder där ingen annan tidigare banat väg.

Årets Fe 2024 tar sig an problem med engagemang och vänder frustration till kreativitet. Med humöret på topp skapar hon energi hos medarbetarna och förhandlar diplomatiskt med aktörer inblandade i eller kring projekt, ständigt trogen uppdraget. Därutöver är Årets Fe 2024 en ypperlig talesperson för branschen, alltid ivrig att dela med sig av sin kunskap till media och andra externa intressenter.

När SSAB Luleå nu ställer om till en fossilfri ståltillverkning är det under ledning av Årets Fe 2024. Årets Fe 2024 utgör därför inte bara en central roll för regionens utveckling utan också för att etablera de hållbara värdekedjor som börjar i berget.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078