23948sdkhjf

Saxlund tar hem order till Frankrikes största biomassaprojekt

Opcons dotterbolag Saxlund har tecknat avtal med Doosan Babcock för everans och driftsättning av ett komplett system för bränslehantering till Frankrikes största biomassaprojekt.
Energi- och miljöteknikbolaget Opcons helägda dotterbolag Saxlund international GmbH har fått en order på materialhantering från Doosan Babcock Ltd. som är huvudentreprenör för bygget av E.ON:s nya bioenergikraftverk, Provence 4 Biomasse, i Gardanne, Frankrike.

Ordern omfattar leverans och driftsättning av ett komplett system för bränslehantering.

- Jag är mycket glad över att kunna hjälpa E.ON och Doosan Babcock Ltd. i detta stora franska projekt. Saxlund har runt 60 års erfarenhet inom främst biomassa, återvinning och slamhantering. Med omfattande verksamhet i Tyskland, Storbritannien och Sverige kan vi erbjuda innovativa och beprövade lösningar inom de flesta applikationer och säkerställa hög tillgänglighet och effektivitet för våra kunder, säger Christoph Groffmann, VD Saxlund International GmbH, i ett pressmeddelande.

Det biomassaeldade kraftverket kommer att ha en installerad effekt på 125 MW och är det enskilt största biomassaprojektet hittills i Frankrike. Anläggningen förväntas förbättra den regionala CO2-balansen med kring 600 000 ton om året.

Leverans påbörjas 2013 med driftsättning 2014. Ordervärdet uppgår till drygt 25 mkr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11