23948sdkhjf

Stororder till Scanunit

Scanunit tecknar avtal med DFDS värt 12 miljoner kronor. Storordern tryggar sysselsättningen i företaget och kan innebära nyanställningar.
Scanunit har tecknat ett avtal med DFDS i Danmark om att leverera och installera rörsystem till scrubberanläggningar ombord på tre av rederiets fartyg. Arbetet ska utföras i sommar i samband med fartygens ordinarie dockning.

– Ordersumman är på 12 miljoner kronor. Avtalet tryggar sysselsättningen i vårt företag och på sikt kan det innebära nyanställningar, säger VD Per Ekelund, i ett pressmeddelande.

Specialtillverkade rör
Scanunit arbetar med rör av glasfiberförstärkt plast som designats och tillverkats särskilt för att användas på fartyg. GRE-rör rostar inte och är både lättare och mer hållbara än stålrör.

– Att DFDS valde Scanunit visar att vi har kundernas förtroende som installatör. Det understryker också tilltron till materialet GRE som har klara fördelar vid den här typen av installationer, säger Per Ekelund.

Mångårig erfarenhet
Scanunit har arbetat med service och underhåll för sjöfarten i 25 år. 2009 installerade företagets tekniker rörsystemet till en av de första och största scrubberanläggningarna till sjöss, ombord på DFDS Ficaria Seaways.

Installationen sker i samarbete med Alfa Laval som levererar själva scrubberanläggningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094