23948sdkhjf

Karlstad Industris satsning ger resultat

Verkstadsföretaget Karlstads Industri satsade på utveckling. Idag genomsyras företaget av kvalitet samt ordning och reda.
För några år sedan stod Karlstad Industri AB vid ett vägskäl, antingen skulle man förbli en vanlig verkstad, eller så skulle man satsa på att bli en verkstad som svarade upp mot de tuffa krav som kunderna numera ställer. Valet föll på det senare alternativet och legotillverkaren tog krafttag för att skapa bra ledningsfunktioner, ordning och reda samt ökad kvalitet i produktionen.

Idag har förändringarna lett till garanterade kvalitetsarbeten och kvalitet inom hela organisationen.

– Vi förstod att svetsningen var en oerhört viktig funktion. Förutom att vi tidigt satsade på Iso 9 000 med förbättrade ledningsfunktioner satsade vi stenhårt på Iso 3834- kvalitetskraven för svetsning. Där sägs det rakt ut att kvalitet inte kan kontrolleras in i en produkt, den måste byggas in, säger Peter Stefansson, VD Karlstad Industri, till arbeteekonomi.se.

Satsar norskt
Karlstads Industri har nu även tagit steget till den norska marknaden, där man haft kontakt med företag inom offshoresektorn. Målet för 2013 är att få minst fem nya kunder i Sverige och Norge.

Tror på ljus framtid
Karlstad Industri omsatte 2011 cirka 29 miljoner kronor. 2012 blev det en mindre nedgång.
– I år hoppas vi nå en omsättning på cirka 30 miljoner kronor. Sedan skall det bli ytterligare förbättringar. Så ser vår prognos ut och vi skall göra allt för att den förverkligas, säger Peter Stefansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095