23948sdkhjf

Ståljätten topprankad i den gröna omställningen

Outokumpu, den finska jätten inom rostfritt stål, placerar sig bland de 50 bästa företagen i världen på Corporate Knight's List of Clean Companies, som betygsätter företag som omfamnar den gröna omställningen till fullo, leder rena ekonomilösningar och tjänar mest på hållbara källor.

Outokumpu landar på plats 33 och når den högsta platsen i kategorin rostfritt stål och bland de finska företagen. För att platsa på listan måste mer än 10 procent av de totala intäkterna komma från rena källor.

– Som branschens globala ledare går vi i spetsen för den gröna omställningen. Upp till 95 procent av vår produktion kommer från återvunnet material, omvandlat till hållbart, helt återvinningsbart rostfritt stål. Detta sänker vårt totala koldioxidavtryck med upp till 75 procent jämfört med branschgenomsnittet. Genom att proaktivt gå över till och investera i ännu mer hållbara innovationer och material kan företag avsevärt ge sina kunder möjlighet att minska sin klimatpåverkan. Vi är oerhört stolta över att vara positionerade bland världens hållbarhetsmästare, säger Johann Steiner, vice vd för hållbarhet, människor och kommunikation på Outokumpu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.086