23948sdkhjf

De hjälper industrin att hitta rätt kompetens

För kompetenskoncernen Skill, som har extra fokus på industrin och teknikintensiva företag, innebar 2024 ett nytt kontor i Trollhättan. Vi når Christian Andersson-Gran, operativ chef, för en kommentar.

Vi frågar Andersson-Gran varför man valt att sikta in sig på just Trollhättan.

– Trollhättan är extra intressant för Skill då vi sedan ett antal år tillbaka har några av våra större industrikunder på orten. Utöver att dessa befintliga kunder ser ett fortsatt stort kompetensbehov de närmaste åren, ser vi även en stor efterfrågan på kompetent personal bland övriga företag i regionen där vi tror och hoppas att Skill kan bli en långsiktig samarbetspartner för några av dessa bolag.

Han berättar för oss om hur Skill är en hjälpande hand när företagen letar kompetens.

– Vi hjälper många tillverkande industriföretag i Sverige med deras personalbehov, genom rekrytering, bemanning och utbildning, där många av dessa företag i sin tur är viktiga kunder till stål- och metallindustrin.

För tillfället har man flera konsulter anställda i regionen med GKN, som bland annat tillverkar motorkomponenter till flygplan, som största kund.

Skill erbjuder helhetslösningar inom kompetensförsörjning med rekrytering, bemanning, lärlingsprogram och skräddarsydda utbildningar. 

– Vi möter och inspirerar unga inom teknik och it genom olika projekt, utbildningar och satsningar – exempelvis programmeringslägret Code Summer Camp och lovaktiviteten Boost Week. Ett arbete som ska fortsätta och växlas upp de kommande åren, avslutar Andersson-Gran.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078