23948sdkhjf

Svenska tillverkaren vill in på den lukrativa danska marknaden

Svenska Mapab siktar in sig på dansk mark.

Som en del i den gröna omställningen byggs massor av solcellsanläggningar i Danmark dessa år, skriver Metal Supplys systersajt Metal Supply i Danmark. Oavsett om solceller är monterade på tak eller på fält krävs monteringssystem i metall.

De är producerade av svenska Mapab. Namnet är en förkortning av Mullsjö Aluminium Produkter Aktie Bolag, som ligger nära Vättern öster om Göteborg, och har 15 anställda.

Mapab vill nu in på den danska marknaden och därför har man inlett ett samarbete med Torben Sten, Salespower, om försäljning och marknadsföring av företagets produkter.

– Systemen har visat sig vara mycket konkurrenskraftiga, framför allt på den svenska marknaden, som för vissa delar av Sverige är väldigt lik danska förhållanden. Mapab har därför höga förväntningar på den danska marknaden, hjälpt av den billiga svenska kronkursen, säger Torben Sten.

Mapab tillverkar sina monteringssystem i aluminium och de lämpar sig för alla typer av tak, samt fasad- och fältinstallationer.

Företaget startade ursprungligen med tillverkning av aluminiumglassystem för balkonger redan 1994. Från 2006 ändrades dock fokus till att uteslutande bestå av tillverkning av monteringssystem för solcells- och solpanelssystem.

Förutom Sverige, och snart Danmark, har Mapab även försäljning i Tyskland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078