23948sdkhjf

Outokumpus hållbara stål tar plats i köket

Outokumpu och den schweiziska vitvaruproducenten V-zug ska tillsammans minska utsläppen från vitvarubranschen. Detta görs genom att V-zug blir först i Schweiz att använda Outokumpus hållbara Circle Green-stål.

Stålet, med upp till 93 procent lägre koldioxidavtryck än genomsnittet, kommer att användas för att producera delar av V-zugs diskmaskiner.

– En framtid med lägre koldioxidutsläpp är beroende av hållbart rostfritt stål och andra cirkulära lösningar. Outokumpu går i bräschen för att minska koldioxidutsläppen inom stålindustrin och stödjer redan kunder att minska sina utsläpp, med över 10 miljoner ton varje år. Genom att övergå till och investera i mer hållbara tekniska lösningar samt material kan företag avsevärt minska effekterna av klimatförändringarna. Vår lösning, Circle Green, möjliggör för den gröna omställningen inom olika branscher. Vi är stolta över att arbeta tillsammans med V-ZUG, som också leder vägen mot en mer cirkulär framtid med låga utsläpp”, säger Niklas Wass, Executive Vice President för Stainless Europe på Outokumpu.

Circle Green tillverkas i Outokumpus verk i Torneå. Efter tillverkning distribueras sedan banden till Tyskland för vidare bearbetning för att senare landa hos Zug i Schweiz.

Marcel Niederberger, hållbarhetschef på V-zug AG, menar att hållbarhet inte är en trend, utan något helt nödvändigt.

– Starka och innovativa partners är viktigt och därför är vi glada över att samarbeta med Outokumpu för att använda rostfritt stål, som främst är producerat av återvunnet material och att ytterligare minska våra koldioxidutsläpp från våra produkter. Vår koldioxidintensitet, 1,8 CO₂e per ton rostfritt stål, är redan långt under branschsnittet och med Circle Green kan vi potentiellt komma ned till 0,5. Vår målsättning är att skala upp lösningen och göra den kostnadseffektiv och standarden för framtiden, säger han i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096