23948sdkhjf

Northland ansöker om att rekonstruktion ska upphöra

Northland Resources har begärt att rekonstruktion för tre dotterbolag ska upphöra.
Northland Resources AB, Northland Sweden AB samt Northland Logistic AB har begärt att Luleå tingsrätt skall besluta om att företagsrekonstruktionerna för respektive bolag skall upphöra.

Begäran är en följd av att rekonstruktionsplanen och ackordet, som fastställdes av Luleå tingsrätt den 12 juli, nu vunnit laga kraft och att syftet med företagsrekonstruktionen därmed blivit uppfyllt.

Tingsrätten förväntas fatta beslut om två veckor som då träder i kraft med omedelbar verkan.

- Northland Resources är en av de mest omfattande och komplexa verksamheterna som varit föremål för företagsrekonstruktion i Sverige. Det är därför en stor glädje att rekonstruktionen varit väldigt framgångsrik. Framgången beror till stor del på den lojalitet och hängivenhet som de anställda visat samt att hela regionen kring Pajala ställt upp bakom Bolaget under rekonstruktionsprocessen trots att Bolagets framtid tidvis kunnat ifrågasättas. Som ett resultat kan Northland nu fortsätta sin verksamhet och många arbetstillfällen har därmed räddats. Enligt min mening har även rekonstruktionen varit gynnsam för borgenärerna som inte tvingats skriva ned sina fordringar, utan bara behövt skjuta upp betalningstidpunkten, säger rekonstruktören Lars Söderqvist, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094