23948sdkhjf

Ett tufft 2023 för plåtföretaget – men batterilagret ger kraft

Förra året investerade Grönlunds Plåt i ett batterilager som skulle driva företagets maskiner och processer från elöverskottet från anläggningens solpaneler. Vi kikar in för att höra hur det gått med den gröna investeringen.

Det var under årets första halva som den gröna storinvesteringen landade hos plåtentreprenören. Vd:n Anders Nystedt berättar att investeringen gjort mycket gott för verksamheten.

– Batterilagret ger oss möjlighet att elektrifiera processer i vår verksamhet som idag inte är elektrifierade. På detta sätt belastar vi inte ett redan ett rejält belastat nät utan kan sprida ut vår energiförbrukning över dygnets alla 24 timmar.

Trots den gröna batterisatsningen 2023 märkte Grönlunds Plåt av den oroliga omvärlden.

– Vi har upplevt en nedgång i efterfrågan från våra kunders kunder, som för det mesta agerar på en global marknad, så 2023 har varit ett tufft år där vi fokuserat på att finslipa processer och utbilda oss själva. 

Hur ser ni på detta året?

– Vi ser fram emot ett 2024 med större efterfrågan när vi ser att räntetrycket minskar och att därmed efterfrågan ökar, säger han avslutningsvis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079