23948sdkhjf

Negativa siffror för Ovako

Miljonförlust för Ovako Bar SmeBox under 2012.
Ovakos affärsområde Bar SmeBox, som bland annat har verksamhet i Smedjebacken och Boxholm, visar på en förlust med 12,5 miljoner euro under 2012, enligt dt.se. Orsaken var den finansiella oron i Europa.

Positivt för 2013
I nuläget är marknaden svag men stabil och Ovakos stål till lastbilar och truckar visar positiva tecken.

– Trots förbättrad lönsamhet påverkades Ovako av en svagt negativ prisutveckling samt en ofördelaktig produktmix under kvartalet. De viktigaste målen i Ovakos besparingsprogram överträffade planen. Besparingarna uppgick till 15 miljoner euro under det första halvåret och den tidigare beräknade helårseffekten på 25 miljoner euro kan komma att överträffas, säger koncernchef Tom Erixon.

Investerar för framtiden
I juni tecknades ett avtal för ombyggnation och uppgradering av stränggjutning i Smedjebacken, en investering som beräknas till cirka 15 miljoner euro. Med förbättrad produktkvalitet och ett utökat dimensionsområde hoppas man på nya möjligheter att växa.

– Det återstår mycket arbete med att färdigställa redan beslutade investeringar och fortsatta verksamhetsförbättringar, men vi är på god väg att bli Europas mest kundorienterade komponentstålsbolag, säger Tom Erixon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094