23948sdkhjf

H2 Green Steel anmäler Vattenfall: ”Inte förenliga med ellagen”

H2 Green Steel anmäler Vattenfall Eldistribution till Energimarknadsinspektionen. 

Anmälan kommer ett att Vattenfall Eldistribution tilldelades 500 megawatt effekt av Svenska Kraftnät den 18 januari, men inte låtit tilldelningen tillfalla H2 Green Steel, skriver H2 Green Steel i ett pressmeddelande. 

Detta med hänvisning till Svenska Kraftnäts nya vägledning och deras egna nyantagna principer, något som bekräftades den 29 januari. Därefter gjorde H2 Green Steel en anmälan för att få beslutet prövat

– Vi menar att Vattenfall Eldistributions beslut, samt beslutsprocess, inte är förenliga med ellagen eller allmänna rättsprinciper. Vi anser, så som även Svenska Kraftnät publikt förmedlat, att det finns ett stort allmänintresse i att pröva tilldelningsprocessen för att säkerställa dess förenlighet med lag och allmänna rättsprinciper, säger Ida Westberg, chefsjurist, H2 Green Steel, i en kommentar.

Nu återstår en prövning från Energimarknadsinspektionen.

Kort om H2 Green Steel:

På den helt integrerade, digitaliserade och cirkulära anläggningen i Boden, norra Sverige, kommer H2 Green Steel att producera grönt stål, vilket minskar CO₂-utsläppen med upp till 95 procent jämfört med traditionell ståltillverkning. Genom att ersätta kol med grönt väte som drivs av fossilfri el blir vatten och värme de primära utsläppen.

H2 Green Steel

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109