23948sdkhjf

Bolloré Group köper kranar av Konecranes

Konecranes levererar ytterligare åtta RTG-kranar till Bolloré group i Västafrika.
I juli fick Konecranes Abp en order på åtta gummihjulsportalkranar från Bolloré Group. Kranarna ska levereras till containerterminaler som drivs av Bolloré Africa Logistics i Pointe Noire, Kongo och i Douala, Kamerun. Leveranserna sker under det andra halvåret 2014. Parterna har beslutat att inte avslöja beställningens värde.

- Vårt samarbete med Bolloré började 2007, när Bolloré köpte sin första RTG-kran till terminalen i Abidjan i Elfenbenskusten. Vi har levererat 35 RTG-kranar till Bolloré Groups containerterminaler i Västafrika, och vi är väldigt stolta över att få denna nya order som ökar antalet till 43, säger Antoine Bosquet, Konecranes försäljningsdirektör för hamnkranar, region IMEA, i ett pressmeddelande.

RTG-kranarna kommer att innehålla avancerade Konecranes-teknologier exempelvis Autosteering funktionen som håller kranen på en förprogrammerad, rak rutt. De har även en lyftkapacitet på 40 ton och kan stapla över fem containrar högt.

Om Konecranes
Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2012 omsatte koncernen 2 170 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 626 platser i 48 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094