23948sdkhjf

Vill bygga Europas modernaste maskinpark med fokus på metall

Ewes Group satsar på att bygga upp norra Europas modernaste maskinpark och därmed öka produktionseffektivitet.

– Vi har beslutat att investera kraftigt i den senaste tekniken för metallbearbetning. Vårt mål är att bygga den modernaste maskinparken i hela norra Europa, säger vd Anton Svensson, sonson till företagets grundare.

Tekniken ska möjliggöra minskad energiförbrukning och förbättrat ekologiskt avtryck.

– Vi byter också ut många befintliga system och får värdefullt utrymme som vi behöver för att utöka våra lagerytor. Men framför allt kommer de nya systemen att öka vår produktionseffektivitet avsevärt: vi kan leverera snabbare till lägre kostnader, vilket i sin tur naturligtvis är uppskattat av våra kunder, säger vd:n.

Investeringarna är många. Den omfattar tre fjäderslipmaskiner, en verktygsslipmaskin, en press med större kapacitet och en CNC-fjädermaskin. Den senaste satsningen är i en GRM-NC servostämplings- och bockmaskin

– Våra förväntningar på det nya systemet var mycket höga: vi ville använda Bihler servoteknik i synnerhet för att producera nya, komplexa komponentgeometrier till högsta kvalitet och med optimalt materialutnyttjande. Vi hoppades också på betydligt kortare ställtider och ökade produktionshastigheter, säger Anton Svensson i en kommentar.

Med maskinen kunde cykelhastigheten öka från genomsnitt 80 till 150 detaljer per minut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109