23948sdkhjf

Smith Stål tar över Stena Stål i Norge

Norska Smith Stål har ingått avtal om att ta över verksamheten i Stena Stål AS. Parterna ingår samtidigt ett avtal om distribution av verktyg och specialstål till den norska marknaden. 

Affären utökar Smith Ståls kundbas samtidigt som Stenas kompetens och utbud inom specialstål framöver kommer att finnas tillgängligt via Smith Ståls nationella säljapparat, skriver norska systersajten Metal Supply.

Anställda i Stena Stål AS ingår i övertagandet och kommer nu att kunna distribuera ett bredare lokalt lagerhållet sortiment från Smith Stål. Efter övertagandet kommer verksamheten vid lagret i Moss att avvecklas och flyttas till Smith Ståls anläggning i Holmestrand.

– Sammanslagningen kommer att ge betydande synergier vilket gynnar både våra och Stenas kunder genom effektivare verksamhet och därmed ökad konkurrenskraft på ett större sortiment. Stena är ett kvalitetsföretag och den kompetens som sitter innanför väggarna är värdefull både för oss och kunderna, säger Arne Reinertsen, vd för EA Smith.

– Det här blir rätt transaktion för både anställda och kunder hos Stena Stål AS, och vi är glada att det var Smith Stål som kommer att ta verksamheten framåt. EA Smith är en stabil och långsiktig ägare och vi ser fram emot att arbeta med Smith Stål i framtiden för att utveckla distributionen av produktgrupper vi är starka inom i Sverige även på den norska marknaden, säger Stefan Svensson, vd för Stena Stål AB.

Övertagandet kommer att slutföras under första kvartalet 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078