23948sdkhjf

Metso blir nyckelpartner i litiumprojekt

Finska verkstadsbolaget Metso har tecknat ett avtal med EV Metals Group, EVM, om ett tekniskt partnerskap gällande byggnationen av en LCP-anläggning, Lithium Chemicals Plant, i Yanbu Industrial City i Saudiarabien.

I avtalet framgår det att Metso ska bli en nyckelteknisk partner till EVM, där Metso ska tillhandahålla tekniskt, drift-, underhålls- och systemstöd. De ska också tillsammans göra litiumprojektet till en betydelsefull midstream-nav för att producera högrena kemikalier som krävs av tillverkare av elfordon och battericeller.

Metsos alkaliska lakteknik används redan i flera LCP-projekt globalt.

– Det tekniska partnerskapet med Metso är en betydande utveckling för att påskynda framstegen för vår Lithium Chemicals Plant. EVM kommer att samarbeta för att säkerställa alla krav som krävs för att säkerställa framgångsrik start och drift av LCP, helt i linje med målen för Vision 2030. Metso är den idealiska partnern för att tillhandahålla processteknik och utrustning för hela litiumproduktionskedjan, från gruva till batterimaterial, säger EVM:s vd Luke Fitzgerald, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141