23948sdkhjf

Förvärv och framåtanda för plåtentreprenören

2024 innebär nytt förvärv för Pars Plåtgruppen som förvärvar Gösta Gustafsson Mekaniska Verkstad. Vd:n Johan Axelsson tittar också in i spåkulan för det nya året.

Det förvärvade bolaget är en legoleverantör av svetsade och bearbetade plåtprodukter till tillverkningsindustrin.

– Detta innebär att vi ökar vår kapacitet och får möjlighet att erbjuda våra kunder produkter i flera olika typer av stål. Vi stärker också vår kompetens med 30 erfarna och duktiga medarbetare, säger Johan Axelsson.

Stefan Varjomaa, vd och tidigare delägare, kommer fortsatt driva verksamheten i Arboga framåt. Han kommenterar förvärvet.

– För oss skall det bli kul att tillsammans med Pars Plåtgruppen vidareutveckla vårt företag, och förhoppningsvis kunna utöka vårt samarbete.

Vi ber Axelsson att summera 2023 och blicka framåt. Hur sammanfattas det gånga året och hur ser det ut framåt?

– Efter ett par år med stark försäljningstillväxt och resultatutveckling upplever vi, som många andra, att marknaden går in i en lugnare period som följd av en svagare konjunktur. Detta ger oss möjlighet att fintrimma våra produktionsprocesser och vidareutveckla vår personal. 

Han fortsätter:

– Vi har anställt många nya medarbetare under de senaste åren och genomfört omfattande investeringar samtidigt som våra volymer har varit historiskt höga.

Axelsson menar att efterfrågan på deras produkter och tjänster fortsatt är god, trots en försvagad konjunktur. 

– Flera av våra kunder planerar för ökande volymer under det kommande året. Genom att vi har ökat våra sälj- och marknadsaktiviteter har vi flera nya projekt på ingång med befintliga samarbetspartners men även med nya intressanta kunder. Detta tillsammans med de senaste årens stora investeringar i både personal och produktionskapacitet gör att vi ser stora möjligheter både för oss själva vår, och för våra kunder under det kommande året, avslutar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109