23948sdkhjf

Ståljätten tripplar försäljningen i USA med nytt förvärv

Lindab har förvärvat Vicon, ett företag som är ledande i USA på maskiner för tillverkning av rektangulära ventilationskanaler. Med förvärvet tredubblas Lindabs försäljning i USA. Den globala försäljningen av maskiner för kanalproduktion fördubblas.

Vicons produktion är i Pevely, MO samt i Meadville, PA. Huvudkontoret är placerat i Bohemia, NY. Vicon har cirka 20 distributörer över hela USA.

– Med förvärvet av Vicon välkomnar vi ännu ett kvalitetsbolag till Lindabkoncernen. Inom vår framgångsrika division för maskinutrustning till ventilationsbranschen får vi nu tillgång till ett mer heltäckande sortiment på den nordamerikanska marknaden, säger Ola Ringdahl, vd och Koncernchef för Lindab. 

Han tillägger:

– Tillsammans blir våra bolag Spiro, Firmac och Vicon världsledande inom kvalitetsmaskiner för tillverkning av ventilationskanaler. Verksamheten kommer globalt att omsätta ca 600 MSEK på årsbasis. Ledningen för Vicon, inklusive vd Tim Walsh, kommer att stanna i bolaget och fortsätta utveckla verksamheten.

Det förvärvade bolaget omsätter cirka 260 miljoner kronor årligen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109