23948sdkhjf

Nu blir SSAB:s vd även ordförande

Martin Lindqvist, vd på SSAB, kan nu även lägga till ordförande på sitt cv. Detta efter att han valts till ny ordförande för basindustrins elsamarbete SKGS.

– Ett leveranssäkert och kostnadseffektivt elsystem är grunden för den stora omställning av ekonomin som utfasningen av de fossila utsläppen innebär. Det förutsätter en rejäl utbyggnad av både elnät och elproduktion. Vilket i sin tur förutsätter att vi värderar klimat- och samhällsnytta högre när olika intressen står emot varandra. Jag ser fram emot att arbeta med dessa och andra elfrågor i SKGS-samarbetet, säger Martin Lindqvist.

Till år 2030 siktar SSAB på att hela den egna verksamheten ska vara så gott som fossilfri. 

Som en av huvudaktörerna i den svenska klimatomställningen kan Martin Lindqvist komma med värdefulla perspektiv och erfarenheter, menar Johan Bruce, verksamhetsansvarig på SKGS.

– Inte minst de utmaningar som industrin står inför gällande en konkurrenskraftig elförsörjning, säger Johan Bruce, verksamhetsansvarig SKGS.

Kort om SKGS:

SKGS arbetar med den svenska basindustrins energifrågor. SKGS står för Skogen, Kemin, Gruvorna och Stålet och är ett samarbete mellan de olika branschorganisationerna.

SKGS:s hemsida

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063