23948sdkhjf

Nytt förvärv ska driva på utvecklingen för industriella ugnar

ColorMet Holding AB, ett av Navigos navbolag och specialister inom industriell värmebehandling, har förvärvat Västerås Svets & Maskinbearbetning. 

Västerås Svets & Maskinbearbetning är en leverantör av svetsade konstruktioner och bearbetade komponenter till den svenska industrin och har cirka 20 anställda. Bolaget producerar bland annat tunga ståldetaljer, fundament samt montering och byggnation av hela maskiner.

Marknaden för industriell värmebehandling står inför stora utmaningar. Bland annat vill kunder se möjligheter till energibesparingar, minskade emissioner och ersätta kompetenstappet för såväl maskiner och processer inom värmebehandling.

ColorMet kommer med förvärvet av Västerås Svets & Maskinbearbetning nu stärka sin kapacitet att driva utvecklingen för industriella ugnar utifrån ett kompetenscenter med resurser att leverera förstudie till komplett anläggning, skriver Navigo i ett pressmeddelande.

– Efter många års samarbete ser vi den här affären som ett naturligt steg där vi med storlek och kompetens får en bred plattform för fortsatt tillväxt då vi samtidigt också lyckats anställa två externa medarbetare för vår teknik och utveckling, säger Göran Magnusson, vd för CalorMet Holding AB.

Köpeskillingen uppgår till 5,7 miljoner kronor och affären ska slutföras i det fjärde kvartalet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093