23948sdkhjf

Grönare knivar med Outokumpus stål

Outokumpu, Zwilling och Stahl Krebs har tecknat avtal om leverans av Outokumpus Circle Green-stål för att minska koldioxidavtrycken från Zwillings knivar.

Outokumpu levererar sitt rostfria Circle Green-stål, via stålhandelsföretaget Stahl Krebs, till Zwilling-knivarna för att minska koldioxidavtrycket från de större knivserierna.

Som en första del i avtalet kommer Circle Green att användas i Zwilling Pro, en av de mest sålda knivserierna, vilket kommer att minska koldioxidavtrycket med cirka en tredjedel. Det är stålet i knivarna som står för mer än två tredjedelar av knivarnas totala koldioxidavtryck.

Planen framåt är att konvertera fler knivserier till Circle Green. 

Outokumpus Circle Green-linje skapades för att påskynda den gröna omställningen och den cirkulära ekonomin. Genom att använda 100 procent koldioxidsnål el, koldioxidsnål råvaror och nya produktionsprocesser man kan kunnat minska koldioxidavtrycket med 93 procent.

– Med Circle Green Dura förser vi Zwilling med den första CO2-reducerade martensitiska rostfria stålsorten som är designad för applikationer som ställer höga krav på ythårdhet, hög hållfasthet och slitstyrka. Med detta samarbete är vi stolta över att fortsätta vår resa mot minskade koldioxidutsläpp och stödja våra kunder i deras klimatmål, säger Thomas Anstots, President, Business Line Advanced Materials på Outokumpu.

Outokumpu Green Circle:

Outokumpus Circle Green-produktion är den första i sitt slag med upp till 93 procent läger koldioxidavtryck än branschgenomsnittet. Ingen annan tillverkare av rostfritt stål har kunnat producera rostfritt stål med så låga utsläppsnivåer när man räknar med alla klimatutsläpp från råmaterialutvinningen och genom hela produktionskedjan.

Outokumpu

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078