23948sdkhjf

Förstärker sin forskning med doktorand: ”Sällsynt erbjudande”

Uppsalabaserade VBN Components, mest känt för sina slitstarka legeringar tillverkade med additiv tillverkning, stärks med industridoktoranden Saad Khalid som ska bedriva avancerad materialvetenskaplig forskning på Uppsala universitet.

VBN Components bedriver kontinuerlig forskning för att utveckla och förbättra materialegenskaper och har sedan länge haft ett nära samarbete med Ångströmslaboratoriet vid Uppsala universitet. 

Saad Khalid, MSc, med en examen i Additiv Tillverkning på Uppsala universitet är anställd på företaget sedan några år och har nu börjat sin forskning hos Tribomaterialgruppen med ämnet "Spatially controlled structural variations – a new concept for tailoring wear-resistant 3D-printed metals”, på svenska "Rumsligt kontrollerade strukturvariationer – ett nytt koncept för att skräddarsy slitstarka 3D-printade metaller. 

Khalid kommer att fortsätta sin materialforskning på VBN. Tjänsten är samfinansierad av WISE och Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, som stödjer "Materialvetenskap för en hållbar värld".

– Som SME-företag är det sällsynt att kunna erbjuda en doktorandtjänst, men VBN kan göra detta tack vare sitt betydande och unika materialutvecklingsfokus. Vi är tacksamma för samarbetet med Uppsala universitet, samt WISE och Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, som vi kommer att förverkliga projektet med, säger Magnus Bergman, vd för VBN Components i en kommentar.

Om VBN Components:

VBN erbjuder 3D-tryckta metallkomponenter gjorda av fem unika material för additiv tillverkning, som heter Vibenite. Med den patenterade produktionsprocessen förvandlas specifika metallpulver till material med extrem slitage och värmebeständighet.

VBN Components

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097