23948sdkhjf

Grundfos inviger fabrik i Serbien

Pumptillverkaren Grundfos förlägger produktionen i egna lokaler.
Grundfos har nu, tillsammans med Serbiens president Tomislav Nikolic och 500 kunder, affärspartners samt anställda, invigt en ny fabrik som ligger i Indjija nordväst om Belgrad. Fabriken ska leverera pumpar till marknaderna i Central- och Östeuropa, där det finns en växande efterfrågan. I den nya fabriken kommer man även att tillverka sanitärpumparna Sololift2, som gör att husägare enklare kan hantera spillvatten från badrum eller kök.

-Våra förväntningar har överträffats med bred marginal sedan vi tog över byggnaden strax före jul förra året. Vi har satt upp fyra produktionslinjer på fyra månader, vilket har varit möjligt bara tack vare våra mycket engagerade och duktiga anställda – både i Serbien och i Danmark, säger Jim Toft Nielsen, General Manager för Grundfos Serbia, i ett pressmeddelande. Jag är mycket glad att vi nu har en ultramodern fabrik som är perfekt anpassad till vår produktion.

Växande kompetens i takt med företagets expansion
Sedan våren 2011 har Grundfos AB tillverkat cirkulationspumpar i hyrda byggnader i Serbien och modellen att börja med enkel produktion i en hyrd byggnad har, enligt Jim Toft Nielsen, skapat en solid grund för företagets framtida utveckling genom att de anställdas kompetens har ökat i takt med företagets expansion.

Fabriken, som är på 26 000 kvadratmeter, uppfördes på bara tio månader, och hela byggnationsprocessen har varit mycket positiv.

- Det känns otroligt bra att vara på plats i Serbien med vår egen fabrik. Detta medför intressanta möjligheter för vår globala produktion – både nu och i framtiden, säger Carsten Bjerg, VD och koncernchef.

Om Grundfos
Grundfos har en produktion på över 16 miljoner pumpenheter om året och är en av världens ledande pumptiillverkare. De största produktgrupperna är cirkulationspumpar för uppvärmning och luftkonditionering och centrifugalpumpar för industriellt bruk, vattenförsörjning, avlopp och dosering. Grundfoskoncernen finns representerat av drygt 80 företag i fler än 55 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125