23948sdkhjf

LSAB förvärvar Teroteknisk Service AS

Norska Teroteknisk Service är nu en del av LSAB.
LSAB AB, som ingår i Latour Industries, har förvärvat slipverksamheten i Teroteknisk Service AS, uppger Latour i ett pressmeddelande. Det norska företaget ligger i Tangen, Norge och slipar verktyg till den norska träindustrin.

LSAB har under det senaste året tagit flera kontrakt till sågverk på den norska marknaden och förvärvet av Teroteknisk är därför en naturlig satsning för fortsatt utveckling på den norska marknaden.

Teroteknisk omsatte 6 MNOK under 2012 och hade 6 anställda. Verksamheten kommer i fortsättningen att verka under namnet LSAB Norge AS.

LSAB med huvudkontor i Långshyttan har 280 anställda och en årlig omsättning på 430 Mkr. Bolaget bedriver försäljning, tillverkning och service av verktyg för bearbetning av trä- och metall på marknader i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Ryssland.

LSAB en del av Latour
LSAB AB ingår i Latour Industries, som är ett av fyra helägda affärsområden inom Latour med en total omsättning på 1,6 miljarder kronor. Förutom LSAB är bolagen inom Latour Industries verksamma inom handel av elverktyg och insatsvaror till trä och möbelindustrin samt tillverkning av skruvförbandsprodukter, energigenial fastighetsautomation, handverktyg, elektriska ställdon och lyftsystem samt packningar och tätningar.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094