23948sdkhjf

Nu blir BE Group ännu grönare

BE Group signerar avtal med stålproducenten AFV Beltrame om deras nya serie av det koldioxidsnåla stång- och profilstålet Chalibria.

– Som grossist har vi ett stort ansvar att bidra till den gröna omställningen i branschen. Vi har ett långvarigt partnerskap med Beltrame och har följt utvecklingen av Chalibria sedan starten. Den här typen av produkter är väldigt intressant både för oss och för våra kunder, konstaterar en mycket nöjd Olof Berghell, produktchef för långa produkter och rör på BE Group, i en kommentar.

BE Group jobbar aktivt med att minska stålbranschens påverkan på miljön och klimatet. Med det nya avtalet tar man ytterligare ett steg på vägen.

Olof Berghell berättar mer om Chalibria. 

– Först och främst använder Beltrame 100 procent återvunnet skrot i ståltillverkningen. Produktionen sker i ljusbågsugnar som drivs av elektricitet, vilket innebär att man redan här ligger lågt i jämförelse med stålindustrin medelvärde när det gäller koldioxidutsläpp.

De resterande koldioxidutsläppen som uppstår under tillverkningen klimatkompenseras för. Detta genom att köpa kolkrediter i specifika miljöprojekt via RINA, en oberoende certifierande tredje part, RINA enligt standarden ISO 14064-1 (växthusgaser) samt PAS 2060 (klimatneutralitet), skriver bolaget.

Chalibriastålet öronmärkts och levereras med ett specifikt certifikat som också gör att det är fullt spårbart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063