23948sdkhjf

Verktygsleverantören: ”Förvånad över hur bra marknaden är”

Trots lågkonjunktur och oro inom industrin går det bra för danska verktygsleverantören KJV.

Ett osäkert världsläge och lågkonjunktur skakar om industrin. Men den danska verktygsleverantören KJV märker inte av någon kris. Tvärtom.

– Jag är förvånad över hur bra marknaden är. Det finns en gedigen efterfrågan, säger Kristian Løftgaard, direktör på KJV. 

KJV har en betydande intäktsökning under räkenskapsåret som avslutades den 30 september. Det är också en ökning av vinsten före skatt från nästan 35 miljoner danska till drygt 37 miljoner danska kronor.

– Det har varit en trend mot lågkonjunktur i nästan två år. Men även genom det senaste året med stor osäkerhet har vi ändå upplevt en solid marknad. Vi har intrycket att metallindustrin i Danmark går väldigt bra, säger Kristian Løftgaard.

– Det är en lagom positiv stämning när man kommer runt till företagen. Jag tror också att det beror på att många företag är väl vadderade efter några bra år. Jag tror inte heller att många tror att marknaden kommer att kollapsa helt. 

– Hos maskintillverkare, framför allt exporterande maskintillverkare, ser vi en lite mer pressad situation. De har haft en avmattning. Deras orderhorisont har blivit kortare, säger han.

KJV säljer ett brett utbud av verktyg, transmissionsdelar, maskiner och förbrukningsvaror för metallbearbetningsindustrin. Företaget har filialer på sju orter i landet och huvudkontor i Odense. 

I september meddelade KJV att företaget tas över av den svenska koncernen Ahlsell, som har nästan 8 000 anställda. Köpet förväntas godkännas av den danska konkurrensmyndigheten inom en snar framtid. De två bröderna, Kristian och Henrik Løftgaard, som hittills har ägt KJV, fortsätter som direktörer.

See KPIs and other articles about:
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125